Meedoen

Waarom meedoen?

‘Zeeland in Stroomversnelling’ meldt ‘Eilanddenken’ en los van elkaar opereren (‘Kolomdenken’) als praktijken die remmend werken op de ontwikkelingen in Zeeland. In ‘Next Gen, Zakendoen in de Zeeuwse Economie’ lezen we: ,,Ondernemers willen geïnformeerd worden over kansen” en ,,zijn bereid kennis te delen”. Maar:  ,,Kennis ontbreekt vaak” en er is “Weinig voorlichting en PR”. Eén van de conclusies op een bijeenkomst van de Nationale Wetenschapsagenda dit voorjaar was: ,,Blijf circulaire economie inspirerend houden, maak het aantrekkelijk. Voorbeelden (zoals “best practices” van businessmodellen) helpen hierbij”. En de ZMF schrijft op haar website: ,,De burger en de consument staan nog ver af van de biobased economy. Daarom zullen we hen bewust moeten maken.’’

Het realiseren van een circulaire economie betekent inzetten op gedragsverandering. Van bedrijven en ondernemers, van overheden en burgers, van onderwijsinstellingen en consumenten. Inspiratie en implementatie kunnen en moeten hand in hand gaan. Interactieve communicatie en ontmoeting zijn daarin essentieel. Daaraan wil dit blog bijdragen. Met als doel een netwerk te helpen creëren van mensen die willen bijdragen aan een meer circulair Zeeland.

Dat lukt alleen als je meedoet. Doorgeeft wat er speelt in jouw project. Achtergrondinformatie levert over de ontwikkelingen binnen de sectoren. Ambities, ideeën, plannen, initiatieven en praktijkervaringen deelt. Vragen stelt en tips geeft. Bijeenkomsten aankondigt. Dat kun je doen door te reageren op de blog, bijdragen te leveren en ook lid te worden van de Facebookgroep Circulaireeconomiezeeland. Door te mailen naar info@circulaireeconomiezeeland.nl. Als ondernemer, organisatie, ambtenaar, bestuurder, burger, consument en student. Meedoen is samen het verschil maken!

X

Pin It on Pinterest

X