Over ons

Waarom deze Blog? Zeeland heeft oog voor circulaire economie. Maar het realiseren van de transitie naar anders omgaan met materialen, middelen en mensen gaat langzaam. Wat op symposia en inspiratiebijeenkomsten aan bod komt, krijgt niet altijd vervolg in de praktijk. Een groot deel van het Zeeuwse bedrijfsleven heeft nog geen idee wat circulaire economie is, laat staan dat men het idee al breed heeft omarmd. De stap naar het vertalen van belangstelling naar actie is niet vanzelfsprekend.

Het realiseren van een circulaire economie betekent inzetten op gedragsverandering. Van bedrijven en ondernemers, van overheden en burgers, van onderwijsinstellingen en consumenten. Inspiratie en implementatie kunnen en moeten hand in hand gaan. Interactieve communicatie en ontmoeting zijn daarin essentieel.

In ‘Next Gen, Zakendoen in de Zeeuwse Economie’ lezen we: ,,Ondernemers willen geïnformeerd worden over kansen” en ,,zijn bereid kennis te delen”. Maar:  ,,Kennis ontbreekt vaak” en er is “Weinig voorlichting en PR”. Eén van de conclusies op een bijeenkomst van de Nationale Wetenschapsagenda dit voorjaar was: ,,Blijf circulaire economie inspirerend houden, maak het aantrekkelijk. Voorbeelden (zoals “best practices” van businessmodellen) helpen hierbij”. En de ZMF schrijft op haar website: ,,De burger en de consument staan nog ver af van de biobased economy. Daarom zullen we hen bewust moeten maken.’’

Nico Out van Samen het Verschil Maken nam het initiatief voor een platform dat wil bijdragen tot de bewustwording en een ontmoetingsplek is voor wie stappen wil zetten naar circulair werken.

Dat past in de missie van Samen het Verschil maken: door het verbinden van mensen en ideeën bijdragen aan de kwaliteit van leven, wonen en werken in Zeeland. Waarbij denken, communiceren en doen hand in hand gaan. Samen het Verschil Maken doet dat op drie terreinen: kunst & cultuur, samenleving en circulaire economie.

Deze inzet past uitstekend bij De Zeeuwse Connectie:  dé community voor Zeeuwen; Zeeuwen binnen & buiten Zeeland, Boomerang-Zeeuwen, Import-Zeeuwen en iedereen die Zeeland een warm hart toedraagt. Een community van bijna 8.000 aanhangers. Betrokken en actieve mensen die een verbinding hebben met Zeeland en iets willen bijdragen aan deze provincie. De Zeeuwse Connectie is geen zakelijk netwerk: op onze borrels & bijeenkomsten komen mensen die iets hebben met Zeeland, of ze nou ondernemer, student, ambtenaar, of kunstenaar zijn. Juist die mix geeft een unieke energie en levert voor een breed publiek toegevoegde waarde.

De Zeeuwse Connectie informeert, verbindt en activeert. Online en offline. Op Facebook, Linkedin en Twitter en via onze website en nieuwsbrief. De Zeeuwse Connectie houdt je op de hoogte van interessant, leuk en soms ludiek nieuws over Zeeuwen en Zeeland en ontvangen en deelt ook graag jouw relevante berichten.

Eén van de initiatieven van de Zeeuwse Connectie is de uitreiking van de Zeeuwse PioniersPrijs.  Doel van de prijs is aandacht te geven aan de mooie dingen die er in Zeeland ontstaan en worden ondernomen.

De Zeeuwse Connectie ondersteunt ‘Circulaire Economie Zeeland’ als platform om op dit uitdagende dossier de nodige versnelling aan te brengen.

Meer weten: http://www.zeeuwseconnectie.nl/

 

X

Pin It on Pinterest

X